У Харкові викрили інтернет-шахраїв з Кривого Рогу

Працівники харківської кіберполіції викрили в шахрайстві двох жителів Кривого Рогу. Зловмисники створили сайти з продажу стіків для електронних сигарет, але насправді товару не мали.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Правоохоронці встановили, що 32-річний чоловік з 2018 року замовляв в мережі Інтернет створення сайтів з продажу аксесуарів для електронних сигарет. На сайтах розміщував перелік товарів, ціни та форму для оформлення замовлення. Доставку товару він обіцяв покупцям тільки за умови передоплати.

З клієнтами шахрай ніколи не розмовляв, а тільки листувався в месенджерах. Після отримання грошей негайно припиняв спілкування або блокував абонента.

До злочинної діяльності він залучив свою подругу. Роль жінки полягала в знятті готівки з банківських карток фігуранта.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисників, в ході якого вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, платіжні картки таі готівку.

Фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, в кінці жовтня суд в Харкові обрав запобіжний захід для шести підозрюваних в Інтернет-шахрайстві, які привласнили понад півмільйона гривень.